Cserépi Cserép (Fehérvári Erika, Makó Lívia)
Kerámia, festmény
Cím: Art Galéria Fazekasház 3413 Cserépfalu, Kossuth u. 100.
Tel.: +36 20 465 9866
Mail: fehervari2017@gmail.hu

Védett fehér parasztház a falu főutcáján a Kossuth út 100 szám alatt, ahol anya és lánya az alkotó és ahol a népművészet és a képzőművészet kéz a kézben együtt jár. A ház előtti tábla, illetve az oszlopon lévő fazekas cégér elsősorban a fazekas termékeket hirdeti, de megtalálhatók itt az anya által készített gyönyörű festmények is. Az udvaron lévő fazekas műhelyben dolgozik Szajlainé Fehérvári Erika, aki egy művészeti szakközépiskola keramikus-fazekas szakának elvégzése után különböző mestereknél leste el e régi, de szép szakma fortélyait. Több mint 20 éve önállóan dolgozik. Alkotásait szívesen vásárolják a nagy számban megjelenő turisták is, mert azok szépen kidolgozott, magas színvonalú termékek. Vásárolhatók boros, kávés, gulyásos, teás készletek, szilkék, kancsók, vázák, gyümölcs és vajtartók, kerámiaképek, feliratozott emléktárgyak és egyéb használati eszközök. Az alkotások díszítése, motívumvilága a magyar népi fazekasság hagyományaiból táplálkozik. A fazekasműhelyben kisebb-nagyobb csoportok részére előzetes egyeztetés alapján fazekas bemutatót (korongozás) is tartanak.
Az eladótér (galéria) nagy falát Fehérváriné Makó Lívia pedagógus képzőművész gyönyörű tájképei és csendéletei díszítik. Festményeihez az ihletet mindig ez a táj, a Hór-völgy és a Bükkalja biztosította. Az elmúlt 30 évben több mint 30 kiállítása volt a megyében, munkáját számos elismeréssel díjazták.

A fazekasházban nemcsak a vásárlókat, de a látogatókat is szívesen fogadják. Nyitvatartás: naponta (hétvégén is) 10.00 és 17.00 között. (Forrás: www.cserepfalu.hu.)

3413 Cserépfalu, Kossuth u. 100.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Fehér Tibor fazekas népi iparművész – kerámia (Mezőkövesd)

1957-ben születtem Mezőkövesden. A kerámiával 1978-ban kezdtem ismerkedni. A szakma alapjait a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban tanultam Budapesten. 1982-től dolgozom saját műhelyemben, alkotótársam feleségem, Kriston Erzsébet. Műhelyem és látogatható bemutatótermem a Hadas városrészben, egy XIX. századi nádas házban került berendezésre.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Kincses Kriszti – kerámia (Bükkzsérc)

Kincses Kerámiaműhelyünk a Cseresznyés patak festői völgyében megbúvó szépséges kis faluban, Bükkzsércen nyitotta meg kapuit. 


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.