Bene lekvár (Bene Tamás)
Lekvár, dzsem, aszalt cseresznye, chutney
Cím: 3411 Szomolya, Kossuth utca 58.
Tel.: +36 30 854 7407
Mail: fusibene@gmail.com

Termékeim alapanyaga a szomolyai rövidszárú fekete cseresznye, amely különleges ízvilága miatt olyan híres és közkedvelt gyümölcs. Hazánkban kizárólag ebben a faluban érhető el ez a természeti kincs, melynek különleges sajátossága rendkívüli ellenállóképessége, ezért az ültetvényemen vegyszermentes cseresznyét tudok termeszteni. 2002-ben vásároltam a Szomolya külterületén lévő Méti-hegyen cseresznye ültetvényt, azóta folyamatosan növelem a területem nagyságát, ami mára eléri a 6 ha-t. Célom az ültetvény egy részének újratelepítése, fáinak regenerálása. A vegyszermentes kezelésnek köszönhetően jövő évtől bio minősítésű termékeket tudok előállítani.

A gyümölcs sokféleképpen feldolgozható, és ez érezhető az általam készített termékekben, amelyek palettáját folyamatosan bővítem (aszalt cseresznye, lekvár, dzsem, chutney).

Termékeim nagy részét helyben értékesítem, amelyet telefonos megkeresés alapján végzek. A vállalkozás év elején indult, próbálom feltérképezni a környék vendéglátó-egységeit, termelői piacokat értékesítés céljából.

Az adatlapon szereplő fotók illusztrációk (pxhere.com).

3411 Szomolya, Kossuth utca 58.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Szeretettel keverve (Csoma-Bak Tímea) – lekvárok (Mezőkövesd)

2017-ben édesanyám unszolására beneveztem életem első lekvárjával, a narancsos sütőtökkel a helyi lekvárfőző versenyre, ami 2. helyezést ért el. Ez indított el azon az úton, hogy kipróbáljak különleges alapanyagokból lekvárt főzni.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Kertünk ízei, Kertünk krémei (Szilvási-Zupkó Anett) – gyógynövényes lekvárok, krémek (Mezőkövesd)

Szilvási-Zupkó Anett vagyok, háromgyerekes Anya, vidéken újrakezdő kreatív kistermelő, blogger, coach. Hiszek a természet gyógyító erejében, alkalmazom és élek a természet kínálta egészséges kincsekkel.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Erdőkert Manufaktúra (Magyari Adrienn) – növényi olaj, szárítmány, lekvár, szörp, ivólé (Borsodgeszt)

Az Erdőkert Manufaktúra 2009-től termel. Alaptermékként vadon termő, betakarított terméseket, gyümölcsöket, gombát, feldolgozott termékként lekvárt, szörpöt, ivólevet (csipkebogyó, kökény, som), növényi olajat (csipkebogyómagból, lenmagból, máriatövismagból, napraforgóból, hideg sajtolással) és gyógynövény szárítmányt állítunk elő.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.