AZ Szőlőbirtok és Családi Pincészet (Demeter Andrea)
Bor, szőlő, must
Cím: 3412 Bogács, Cserépi úti pincesor 52.
Tel.: +36 20 464 1964
Mail: azszolobirtok@gmail.com

2015 óta foglalkozunk szőlőtermeléssel, borászati üzemünkben minőségi fehér, ill. vörös borokat állítunk elő, valamint mustot. A kevéssé ismert Bükki borvidék vulkanikus lankáin termelt, saját szőlőből készülnek boraink. A szőlőink egytől-egyig világfajták, így kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy a belőlük készült borok megmutassák a Bükk legjavát. Valódi szőlőből készül mustunk, azaz tiszta szőlőlé. Boraink egytől-egyig adalék- és tartósítószer mentesek, a napérlelte finom gyümölcsöt frissen préselve zárjuk palackba. Muskotályos szőlőnk valódi, igazi ízélmény, lédús, napérlelte, finom gyümölcs a Bükk déli lankáiról.

Borospincénk Bogácson a Cserépi úti pincesor 52. szám alatt található. Márciustól szeptember végéig délután 14 órától nyitva vagyunk. Ettől eltérő időpontban bejelentkezés szükséges. Borkóstolók, dűlő túrák, vezetett kirándulások esetében is előzetes, telefonos egyeztetés szükséges.

3412 Bogács, Cserépi úti pincesor 52.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Csáter apó Pincéje (Hajdu Ádám) – bor (Bogács)

A szőlészet iránti szeretetem, elköteleződésem családi örökség, üknagyapám, hivatalos nevén Hegyi József, megkülönböztető nevén Csáter apó is kiváló és híres borász volt Bogácson. Ő azt vallotta: nem a bor a lényeg, hanem a borozgatás. A bor nála csupán eszköz volt egy különleges lelkiállapot megteremtéséhez.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Pásti Pincék és Pihenőházak (Kósik István) – bor (Cserépfalu)

Mi vagyunk a Kósik család. Cserépfaluban élünk és műveljük a 3 ha szőlőinket helyben, Egerben és Noszvajon. A szőlők kézi munkálatait nagyrészt magunk végezzük, minden szőlőtőkét személyesen ismerünk. Ők a Barátaink. Közepesnél kevesebb termésből az átlagosnál jobb borokat kívánunk készíteni és értékesíteni.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Hegyi-Kaló Pincészet (Hegyi-Kaló Júlia, Hegyi István Ádám) – bor (Szomolya)

A Hegyi-Kaló Pince borain keresztül meg lehet ismerni a hagyományos, természetes borkészítést. Mint férj-feleség közösen készítik boraikat, szűrés, préselés, derítés nélkül. Pincéjük egy csodálatos, buja környezettel körülvett pincekatlanban fekszik Szomolyán. 

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Kaló Imre Pincészet Kft. – bor (Szomolya)

A cég fiatal, másfél éve működik, de a szőlőtermesztés, borkészítés 1991 óta folyik a családi pincénkben. A cég a borok értékesítése céljából alakult. Sokféle szőlővel dolgozunk 20 ha-os területen. A lehetőségekhez mérten igyekszünk a termőhelyhez méltó lehető legjobb minőségű bort előállítani.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Varga János Pincészete – bor (Szomolya)

Pincészetünk az egri borvidék részét képező Szomolya községben, a Toldi u. 1. szám alatt található, riolittufába vájt pincével, présházzal. Családi üzemeltetés keretében egész évben szeretettel várjuk családok, baráti társaságok jelentkezését, borkóstolással egybekötött pincelátogatásra. Borászatunk hobbi szinten kezdődött és indult el a kilencvenes évek elején, a kárpótlás során visszakapott szomolyai szőlőterületekből.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Mezei Szőlőbirtok és Pincészet Kft. – bor, pezsgő (Tibolddaróc)

1992-től folyamatosan bővülő termékpalettával rendelkezünk, vásárolhatók nálunk méthode charmat technológiával készült pezsgők és csendes borok. 84 hektár szőlőültetvény 9 fajta szőlőjét 6 pincében és a pezsgőpalackozónkban dolgozzuk fel vásárlóink részére.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Dusza Pincészet (Dusza Bertalan) – bor (Tibolddaróc)

A Dusza Pincészet 1990 óta működő családi vállalkozás, melynek egyik tevékenysége a szőlőtermesztés, borkészítés tibolddaróci székhellyel. Pincészetünkben termelői borkimérésre, palackos bor vásárlására is lehetőség van.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.