Lukácsné Lengyel Erzsébet
Szőttesek, népi játékok
Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori utca 9. (Tűzzománcos alkotóház)
Tel.: +36 20 262 2731
Mail: lukacsne31@vipmail.hu

2009-ben kezdtem a kézműves termékek készítését, munka mellett, szabadidős fizetés kiegészítésként. Jelenleg már nyugdíjasként foglalkozom a különböző termékek előállításával. Elsősorban szőtteseket, szalmából és csuhéból fonott játékokat, dísztárgyakat, valamint népi játékokat készítek. Szőtteseim főként szőnyegek, rongyból, pamutból, gyapjúból, kb. 75–80 cm szélességben, változó hosszúságban. A különféle méretű, egyedi figurákat (babák, állatok) karmantyúfán szövöm. A karmantyúfát egykoron a magas hegyekben lakók használták, a favágóknak szőttek rajta gyapjúból a kézfejet és a csuklót védő, kesztyű helyett viselt érmelegítőt. A falusi szegényebb gyermekek egykori kedves játékát, a különféle rongybabákat ma már kicsit díszesebb kivitelben, levendulával illatosítva, de a hagyományos technikával, kötözéssel készítem.

Termékeimet telefonon, e-mailben lehet megrendelni-megvásárolni, illetve személyesen Mezőkövesden a Hadas városrészben a Tűzzománcos alkotóházban (Kisjankó Bori u. 9.). Esetenként kézműves vásárokon is megtalálhatják termékeimet.

3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori utca 9.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

MESZŐ (Kirschné Mező Erzsébet) – szőttesek (Mezőkövesd)

Mezőkövesdiként és a helyi Matyó Népművészeti Egyesület tagjaként is közel áll hozzám a népi kézművesség, amelyet több, mint húsz éve gyakorlok. Számomra az igazi élményt a szövés jelenti.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.