MESZŐ (Kirschné Mező Erzsébet)
Szőttesek
Cím: 3400 Mezőkövesd, Bartók Béla utca 16.
Tel.: +36 70 337 2653
Mail: mkirschne@gmail.com
Facebook: MESZŐ

Mezőkövesdiként és a helyi Matyó Népművészeti Egyesület tagjaként is közel áll hozzám a népi kézművesség, amelyet több, mint húsz éve gyakorlok. Számomra az igazi élményt a szövés jelenti.
A fonás, szövés tudománya nagyon régi időkre nyúlik vissza. Szinte egyidős az emberrel. A történelem során természetesen nagyon sokat fejlődött. A szövés alapját először talán a különböző növényi szálak keresztezése képezte, amiből kerítés, majd kosár született. Lehet, hogy a véletlen vitte rá az embereket, hogy a fonatokat ruhaszövetek vagy takaró gyanánt is használják.

Elsősorban lakberendezési tárgyakat készítek, amelyek különlegességét egyediségük adja. Számomra is kihívást jelent, hogy ennek a több évszázados kézműves tudománynak az értékeit hogyan tudom átültetni úgy, hogy a mai ember ízlésvilágába is beleférjen, érdekes legyen. Munkáimmal igyekszem úgy a felnőttek, mint a gyermekek számára is minél szélesebb termékskálát felmutatni.

Termékeimet jelenleg csak a termelési helyen lehet megvásárolni, megrendeléseket telefonon, interneten keresztül, és postai úton is fogadok.

3400 Mezőkövesd, Bartók Béla utca 16.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Lukácsné Lengyel Erzsébet – szőttesek, népi játékok (Mezőkövesd)

2009-ben kezdtem a kézműves termékek készítését, munka mellett, szabadidős fizetés kiegészítésként. Jelenleg már nyugdíjasként foglalkozom a különböző termékek előállításával. Elsősorban szőtteseket, szalmából és csuhéból fonott játékokat, dísztárgyakat, valamint népi játékokat készítek.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.