Kincses Kriszti
Kerámia
Cím: 3414 Bükkzsérc, Rákóczi utca 107.

Tel.: +36 20 225 7591
Mail: kincseskriszti72@gmail.com
Facebook: Bükkzsérci Kincsesház és Kincses Kerámiaműhely

Kincses Kerámiaműhelyünk a Cseresznyés patak festői völgyében megbúvó szépséges kis faluban, Bükkzsércen nyitotta meg kapuit. A nálunk készülő kerámiák népművészeti ihletésűek, munkásságunkat talán az alábbi idézet fejezi ki legtalálóbban: „A legszebb és legautentikusabb népművészeti motívumok kaptak új értelmezést a kezeitek nyomán. Egyszerre sugárzik belőlük a múlt tisztelete, és a napmelengette életöröm, amit finoman átitat az ősi néphit vallási áhítata.”

Műhelyünkben és a hozzá tartozó népművészeti boltunkban egyedi díszítésű fazekas termékeinkkel, különleges hangulatot árasztó kerámiáinkkal, és sok szeretettel várjuk kedves látogatóinkat minden nap 10.00 és 18.00 között.

3414 Bükkzsérc, Rákóczi utca 107.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Fehér Tibor fazekas népi iparművész – kerámia (Mezőkövesd)

1957-ben születtem Mezőkövesden. A kerámiával 1978-ban kezdtem ismerkedni. A szakma alapjait a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban tanultam Budapesten. 1982-től dolgozom saját műhelyemben, alkotótársam feleségem, Kriston Erzsébet. Műhelyem és látogatható bemutatótermem a Hadas városrészben, egy XIX. századi nádas házban került berendezésre.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Cserépi Cserép (Fehérvári Erika) – kerámia (Cserépfalu)

Védett fehér parasztház a falu főutcáján a Kossuth út 100 szám alatt, ahol anya és lánya az alkotó és ahol a népművészet és a képzőművészet kéz a kézben együtt jár. A ház előtti tábla, illetve az oszlopon lévő fazekas cégér elsősorban a fazekas termékeket hirdeti, de megtalálhatók itt az anya által készített gyönyörű festmények is.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.