Török Hunor Attila
Méz
Cím: 3463 Négyes, István király u. 25.

Tel.: +36 30 584 0493
Mail: hunortorok@gmail.com
Facebook: vandorkovaszporta

2010 óta méhészkedünk, 2017 óta minősített bio méhészet vagyunk. A helyi táj erőforrásait használva, de nem kihasználva készülnek a termékeink, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre.
A méhekkel való foglalatosságban sok örömet lelek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nem csak a méhészetből élek, így nem vagyok a gazdaságosság és a termelés növelésére kényszerítve. Méheimet nem termelőeszköznek tekintem, hanem társaimnak, akiknek megpróbálok megfelelő életfeltételeket teremteni, megadni mindent, amitől jobban érzik magukat, és ők azzal hálálják meg, hogy a saját szükségleteiken felüli mennyiséget a mézből, a propoliszból és a többi fantasztikus méhtermékből nekem, nekünk adományozzák. A velük való bánásmódot is ez határozza meg nálam. A legtöbb kártevőt, kórokozót, ami a méhek életét megkeseríti, megpróbálom a lehető legjobban kontrollálni, de lehetőleg a méhekre és emberre legkevésbé ártalmas, természetes szerekkel. Ezért nem használok már szintetikus szereket, így tudok csak természetes és egészséges mézeket és méhészeti termékeket előállítani a méheimmel családom, barátaim és vásárlóim örömére.

Termékeimből rendelni, vásárolni e-mailen, telefonon, facebookon valamint telephelyünkön személyesen is lehet.

3463 Négyes, István király u. 25.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Bodó méhészet (Bodó Józsefné) – méz (Mezőkövesd)

Méhészetünk lassan négy évtizede igen kiemelkedő jelentőségű és meghatározó szerepet tölt be Mezőkövesd és környékén helyben termelt méhészeti termékeivel. Már az ókori Rómában komoly hagyománya volt az apikultúrának, ahonnan származik a közmondás: „Ahol a méhek, ott az egészség”.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Nagy Márta – méz (Bogács)

Több mint 30 éve foglalkozom méhészettel. Méhészeti termékeimet 14 éve közvetlenül a fogyasztónak is értékesítem. Termékeim között szerepelnek a különböző fajtamézek, mézes csemegék, illetve méhészeti termékek (akácméz, vegyesméz, bodzás méz, galagonyaméz, levendulás méz, propoliszos méz).

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Vályi Nagy Károly – méz, mézbor (Bükkábrány)

2000 óta méhészkedem. Méhészeti termékeim között megtalálható a méz, a propolisz, virágpor, a méhviasz, a lépes méz, az aszalt gyümölcsös és a magvas méz. Nagybani értékesítés esetén termékeinket csak bevizsgálás után vásárolják fel: eddig minden tőlünk vásárolt mézfajta kifogástalannak bizonyult, a fajtajelleg minőségi követelményeinek maximálisan megfelelt.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Tóth István – méz (Mezőnagymihály)

2004 óta foglalkozom méhészettel. Akác, illetve vegyesvirág (repce, napraforgó) mézet palackozunk, valamint házi termelésű dió felhasználásával diós akácmézet. A bolti méz gyakran bizonytalan eredetű, olcsó, kínai mézet kevernek jobb minőségű magyar mézzel. Az általunk termelt méz garantáltan jó minőségű, hazai termék.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Tarjáni méhészet (Tarjáni János) – méz (Sály)

Méhészetünk négy generáció óta működik, mi 1987 óta foglalkozunk önállóan a méhészkedéssel. A Bükki Nemzeti Park területén élünk, itt vannak állandó jelleggel a méhek. Ezen a helyen gyűjtik az akácmézet és a 2013 óta a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegy kitüntető címet viselő erdei vegyes virágmézet is.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Holló méhészet (Holló Tamás) – méz (Szentistván)

Családi méhészetünk Matyóföld szívében, Szentistvánon található. Méheink a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozó Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben gyűjtik nap mint nap az aranyló, édes nektárt és virágport.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.