Matyodesign
Matyó kézműves termékek
Cím: 3416 Tard, Rákóczi u. 30.
Tel.: +36 20 327 6875
Mail: rozi@matyodesign.hu
Web: www.matyodesign.hu
Facebook: matyodesign

Cégünk 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a helybeli idős matyó asszonyok közreműködésével (kézi hímzés) igényes ruházati termékeket készítsünk. Vállalkozásunk tehát egyben társadalmi vállalás is, amely munkát ad több mint 35 embernek.
A matyodesign missziója, hogy ne csak életben tartsa a hagyományt, de magas színvonalon, az egyediséget szem előtt tartva újra is teremtse azt, miközben érzékeny a kor kihívásaira. És nem csak a divat tekintetében! Létrehoztuk a matyodesign közösségét, nem feledve azokat a törekvéseket, amelyek a mostani világ kihívásaira rezonálnak: etikus üzleti modell, az eldobható helyett időt álló értékteremtés, felelős vásárlás, fenntarthatóság. Nem utolsó sorban a matyó az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült.
Minden törekvés fél siker, ha nincs aki értékelje, befogadja. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy helyünk van a piacon és a slow fashion palettáján. A webshopon kívül több, mint 30 boltban találkozhattok szívvel és kézzel készült termékeinkkel. Fiatal lányok, családanyák és nagymamák viselik világszerte: hódít a matyodesign életérzés.

Termékeinket weboldalunkon és Tardon a Rákóczi u. 30. szám alatt lehet megvásárolni.

3416 Tard, Rákóczi u. 30.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Marianna Folk-Art (Gáspárné Bajzát Marianna) – kézműves ruhák, kiegészítők,ajándéktárgyak (Mezőkövesd)

Cégünk 1986. március 6-án egyéni vállalkozásként kezdte, majd 2004-től Kft. formában folytatta tevékenységét. Termékpalettánk rendkívül gazdag és sokszínű: készítünk különféle ajándéktárgyakat, ruházatot, ruházat-kiegészítőket, melyek kézimunkával készülnek és különböző hímzésekkel díszítettek. Mindegyik termékünk hordozza a matyóságra jellemző motívumvilágot, egyediséget.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Matyó Népművészeti Egyesület (Matyófolk) – matyó népviselet, ruhakiegészítők, dísztárgyak (Mezőkövesd)

A Matyó Népművészeti Egyesület hímző és varró műhelye 2007 óta működik. Elsősorban matyó népviseleti ruhadarabok, kézzel hímzett ajándéktárgyak készülnek a Népi Művészetek Házában.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Matyóporta (Bán Anita) – kézműves matyó ajándéktárgyak, ékszerek (Mezőkövesd)

Családunk immár több, mint 20 éve foglalkozik kézzel hímzett termékek előállításával, melyet 3 éve átvettem édesanyámtól. Termékkörünk így kibővült kézzel festett és gravírozott ékszerekkel, fa- és üvegtárgyakkal.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Mirtusz (Sápi Jánosné népi iparművész) – népi koszorúk, fejdíszek, főkötők, párták, násznagykendők, kitűzők, bokréták (Mezőkövesd)

A régészeti kutatások bizonyították, hogy a nők már a honfoglalás korában is viseltek különböző fejdíszeket, pántokat, pártákat. Az évszázadok során a menyasszonyi viseletek, menyasszonyi fejdísz-viseletek sokat változtak. Minden tájegységnek megvan a rá jellemző fejdísz-viselete. Ez lehet gyöngyös párta, virágkoszorú vagy akár mirtuszkoszorú is.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Pap Julianna Bernadett hímző népi iparművész – kézi hímzésű lakástextilek, használati tárgyak (Mezőkövesd)

Mezőkövesd és környéke nagyon gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkezik, mely főként a textileken mutatkozik meg. A népviseletet ma már nem használjuk életvitelszerűen, de a valamikor dúsan hímzett ingek, kötények díszítményeivel a mai használati tárgyakat, ruhadarabokat és viselet kiegészítőket lehet jó ízléssel és gyönyörű kivitelezéssel egyedivé varázsolni.

A Mezőkövesdi járás hasonló termékei

Antal Simonné – matyó népviselet, ruhakiegészítők, dísztárgyak (Szentistván)

Már gyermekkorom óta elkötelezett híve vagyok a matyó népművészetnek. A nyolcvanas évek elejéig a Matyó Háziipari Szövetkezetbe dolgoztam be, nyugdíjazásom után pedig tovább folytattam a kézműves tevékenységet. 1989 óta vállalkozóként tevékenykedem.


2020 © Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás
3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 114.
06 49 511 580
oktarmk@t-online.hu

Készítette a Viacom Informatikai Kft.